Medlemsadministrasjon

Postet av IdrettenOnline den 7. Apr 2020

IdrettenOnline er en av få aktører som har fått en godkjent integrasjon mot NIFs medlemsdatabase. Dette betyr at klubben benytte seg av sin IdrettenOnline medlemsportal for å legge til og fjerne medlemmer samt sende ut medlemskontingent og treningsavgift.

For å hjelpe dere i gang har vi laget et par hjelpevideoer som vi anbefaler dere å se. Vi tilbyr også helt gratis opplæring over telefon og skjermdeling for de som ønsker litt ekstra hjelp til å komme i gang. 

Klikk her for å booke en opplæringstime

Hjelpeideo: Introduksjon til medlemsadministrasjon

Hjelpevideo: Avgifter0 Kommentar

Opprette et arrangement

Postet av IdrettenOnline den 3. Apr 2020

Her vil du få en rask innføring i hvordan du oppretter et arrangement uten påmelding. Men du kan også aktivere både påmelding og billettsalg. 

Det finnes flere metoder å starte oppsett av et arrangement, under går vi gjennom to:

1. Hvordan opprette arrangement

Det enkleste er å trykke på (1) pennsymbolet og deretter (2) "Nytt arrangement". Gjør du dette fra utenfor kontrollpanelet vil du finne dette under skiftenøkkelen.


2. Oppsett av arrangement

Neste side vil da se ut som på bildet under:


(1) Arrangør: I dette punktet har du mulighet for å velge hvem som skal stå som arrangør av arrangementet det vanligste er å velge Klubben/bedriften som arrangør for arrangementet. Det er viktig å velge korrekt arrangør om du benytter deg av eller planlegger å benytte deg av vår kalender eller arrangement widget. Dette er fordi disse widgetene henter innhold fra kategorien arrangør. Dette vi i praksis si at om du oppretter arrangementet med din egne personlige konto vil ikke arrangementer dukke opp i klubb-kalender eller på hjemmesiden.

(2) Navn på aktivitet: Her navngir du aktiviteten din, for eksempel "Tinecup 19.08.2020". Gi arrangementet ditt ett enkelt navn som tydelig beskriver hva som skal foregå.

(3) Fra/til: I dette feltet velger du start/slutt tidspunkt for aktiviteten din. Vi har mulighet for å legge inn påmeldingsfristen senere om vi skal opprette et arrangement hvor påmelding er involvert.

(4) Kategori: Her har du mulighet for å velge kategori, i de fleste tilfeller blir dette feltet ignorert da det kun hjelper de som bruker arrangement sorterings widgeten vår (se denne linken for eksempel på kategorier i bruk: Demonstrasjon av kategorier) om du jobber med en større klubb med mange grener kan det være lurt å kategorisere.

(5) Beskrivelse: I dette feltet skriver du informasjon om ditt arrangement. Du har også mulighet for å laste opp bilder, linker, videoer og PDFer her.

(6) Adresse: I adressefeltet legger du inn adressen til der arrangementet skal foregå, det er fullt mulig å ikke legge inn noe her, men om du legger det inn vil det komme en veibeskrivelse fra googlemaps på arrangementet ditt.

(7) Opprett arrangement: Når du har fylt inn all nødvendig informasjon trykker du på "Opprett arrangement".


3. Legg til bilde

Her har du mulighet for å laste opp et header bilde til arrangementet ditt, dette anbefales det å gjøre, men det er ikke nødvendig for å opprette arrangementet. Om du ikke ønsker å laste opp et bilde kan du trykke på (1) "Hopp over".

Om du derimot ønsker å laste opp et bilde til arrangementet kan du trykke på (2)  velg fil...

Når du har valgt fil og er fornøyd med plasseringen kan du trykke på (3) "lagre og forsett"


4. Velg påmeldingstype

Når du har trykket på enten "lagre og fortsett" eller "hopp over" blir du ledet videre til neste vindu hvor du får mulighet til å velge påmeldingstype. Om du ønsker å opprette et arrangement med påmelding og betaling vennligst velg dette og gå videre. 

Vi trykker ganske enkelt på (1) "Velg påmeldingstype". (2) nei ingen påmelding og deretter (3) Neste.

5. Det ferdige resultatet

Siden du nå kommer på vil være det ferdige resultatet av arrangementet du har opprettet.

Vi har på denne siden et tannhjul  hvor vi kan gjøre endringer og vi skal forklare noen av punktene:
(1) Du trykker på tannhjulet  for å åpne menyen

(2) Ønsker du å vise arrangementet på noen av sidene dine? da trykker du på "(2) publiser til side".

(3) Ønsker du å gjøre endringer på arrangementet? da trykker du på "(3) endre"

(4) Ønsker du å gjøre dette til et arrangement med påmelding? Da trykker du på "(4) Aktiver Online påmelding". Ønsker du en utdypning på hvordan denne modulen må du gjerne ta kontakt med oss så hjelper vi deg :)


0 Kommentar

Hvordan skrive en artikkel

Postet av IdrettenOnline den 26. Mar 2020

Som en del av din IdrettenOnline medlemsportal har klubben mulighet til å legge ut nyheter for å kommunisere med deres medlemmer. Artikler kan skrives både på medlemsportalen på web og i IdrettenOnline appen. I denne artikkelen vil vi beskrive hvordan du kan gjøre dette på web.

For å skrive et nytt innlegg må du først være innlogget som administrator. Deretter klikker du på skiftenøkkelen øverst i høyre hjørne og velger "Nytt innlegg". Dersom du er i kontrollpanelet klikker du først på penn-ikonet før du velger "Nytt innlegg".

Her får du en del valg:

  • Forfatter: Vil endre personen listet som forfatter av artikkelen. Her kan du normalt velge deg selv eller klubben. 
  • Tittel: Feltet er naturlig nok tittelen på artikkelen og vil vises i nyhetsboksene, så vel som over artikkelen din.
  • Ditt blogginnlegg: Her skal du skrive artikkelen din. Legg merke til alle knappene over tekstfeltet. Disse bruker du til å formatere tekst, samt legge inn bilder/tabeller/lenker etc.
  • Valgene du kan gjøre i fanene under (Ingress/Kategori/Kommentarer/FotballData/Publiseringsdato/Lesetilganger/SEO) er alle innstillinger spesifikke for nettopp denne artikkelen og trer i kraft bare når du publiserer artikkelen.

Tips:
Legg til et bilde i artikkelen din så vil det hentes ut og vises av artikkelboksene dine når du har publisert artikkelen, merk også at ved flere bilder (eller emojies fra telefon) vil alltid det øverste bildet være det som vises på din forside/nyhetside/etc.

Klikk Forhåndsvis for å gå videre til forhåndsvisningen av artikkelen din, samt publiseringvalg.

Forhåndsvisning

Her kan du se hvordan din artikkel vil se ut. Under forhåndsvisningen har du en seksjon som heter "Publiser til". Denne bruker du for å velge hvor artikkelen skal publiseres. 

Du har også anledning til å overstyre bilde som representerer artikkelen og velge et selv før du publiserer såvel som å skrive en egendefinert ingress.

Nyhetsbrev

Som administrator kan du også sende artikkelen som nyhetsbrev til dine medlemmer. Helt nederst på forhåndsvisningen kan du krysse av for hvilke grupper som skal motta denne artikkelen som en e-post/nyhetsbrev. Gruppene kan du sette opp i medlemsadministrasjonen.


Når du er klar til å publisere klikker du Publiser.0 Kommentar

IdrettenOnline nå med integrasjon mot Fiken

Postet av IdrettenOnline den 11. Des 2019

Du hørte riktig! 

IdrettenOnline medlemsadmin er nå integrert med Fiken - et av Norges mest populære og brukervennlige regnskapsprogram på web som gjør regnskap enkelt for "ikke-økonomen". Over 35000 har valgt Fiken og vi i IdrettenOnline er en av dem.

Med dette samarbeidet blir bilagsføring av betalte kontingenter, treningsavgifter, billettsalg og booking på IdrettenOnline automatisert og lar deg bruke mindre tid på regnskap og mer tid på idrett, aktivitet og klubbutvikling.

Mindre knoting og mer moro - rett og slett! :D


Mer spesifikt får du:

- Automatisk bokføring av alle inntekter som går gjennom IdrettenOnline

- Superenkelt regnskap - Med Fiken klarer du det selv

- Et språk du forstår. I Fiken finner du ikke kredit og debet, men kjøp og salg!


Så enkelt kan det bli.


Hvordan komme i gang med Fiken + IdrettenOnline?
Det enkleste er at dere tar kontakt med oss så hjelper vi dere i gang over telefon og skjermdeling. 

Ønsker du å gjøre dette selv kan du lese denne artikkelen.


Les mer om hva Fiken tilbyr her.


Hyggelig hilsen,

Oss i IdrettenOnline


0 Kommentar

Viktigheten av en fleksibel, brukervennlig hjemmeside

Postet av IdrettenOnline den 9. Apr 2018

Idretten er en fantastisk arena for aktivitet, konkurranse, kompetanseutvikling og engasjement. Det er ikke til å stikke under en stol at viktigheten av idretten er stor for det Norske samfunnet i sin helhet, men også for lokalsamfunnene rundt om kring i landet. Som idrettsklubb i Norge har man et ansvar om å holde aktiviteten høy, konkurransen spennende, kompetanseutviklingen bratt og ikke minst underholdningsverdien stor. I 2018 er skriftlige, billedlige og videografiske medier en mye større del av idretten enn den en gang var, og derfor har også klubbene i dag et større ansvar om å bruke tekster, bilder og video for å informere og engasjere.

Og der er klubbens egen hjemmeside en viktig del. På en hjemmeside kan man gjøre haugevis av informasjon tilgjengelig, det være seg viktig informasjon eller engasjerende informasjon. Å ha en klubbspesifikk plattform for å fremme klubbens arbeid, klubbens utvikling, klubbens historie og å fremme klubbens sponsorer er viktig. Hvorfor? Fordi internett er en stor del av nordmenns hverdag, og det er den beste måten å nå ut til eksisterende medlemmer, samt potensielle nye medlemmer.

Har ikke klubben din en hjemmeside enda? Føles det som en stor og omfattende jobb? Frykt ikke, det er en mye enklere prosess enn man skulle tro. Idretten har fått tilpasset løsninger for å gjøre jobben enklere for styreledere og andre styremedlemmer som jobber på frivillig basis. IdrettenOnline er en av disse, og vi går god for vår brukervennlighet og hvor enkelt det er å opprette en hjemmeside for ditt idrettslag!Noen tips til hvordan å best utnytte en hjemmeside

Det finnes mange gode tips og dette er på ingen måte en fasit, men etter noen år i felt, har vi jo funnet noen enkle, men effektive, grep for å best fronte klubben sin på nett. 

Ved anskaffelse av ny hjemmeside er det viktig å fokusere på enkelhet og brukervennlighet, men også design. Ryddige sider, med god struktur og oppbygning, samt farger tilsvarende klubbens profil / logo er viktige elementer i en god klubbhjemmeside. Bruk gode, høyoppløselige bilder for blikkfang og tydelige overskrifter for å Fokuser på godt innhold. Både i nyhetsartikler og informasjon på sidene. Utnytt hjemmesidens publiseringssystem til det fulle, lag nyhetsartikler som er lettleste og interessant og skriv gode ingresser og bruk livlige bilder i artikkelen for at folk faktisk skal ta seg tid av hverdagen sin til å lese artiklene. Deleger gjerne ansvaret for hjemmesidens innhold videre til flere i klubbens styre eller lagledere og ildsjeler. Med IdrettenOnline klubbverktøy kan man enkelt opprette, redigere og publisere nyhetsartikler, samt enkelt delegere adgang til hjemmesidens redaktør-funksjon til medlemmer i styret/klubben som ønsker å bidra.

Fremheving av sponsorer er også veldig viktig, og kan være med på å øke sponsorinntektene, fordi man skaper en plattform for sponsorer å bli vist frem. Bruk en sponsor-widget, og legg til gode, høyoppløselige bilder med lenker til sponsorens nettsted. Da blir sponsorene happy!

I mange klubber er rekruttering et stort fokus og noe det vies mye tid til, men her er det også mye å hente. Det burde være enkelt å melde seg inn i en klubb, og enkel nettbasert innmelding er i våre øyne den beste tilnærmingen. Online betaling er en måte å enklere få medlemmene sine til å betale de nødvendige kontingentene, og er en viktig del av IdrettenOnline.

Som en integrasjonspartner av NIF har vi også et godkjent medlemssystem for administrasjon av medlemmer, innmeldinger/utmeldinger, utsendelse av avgifter og kontingenter og løsninger for familiemedlemsskap. Derfor mener vi at for å effektiv drive klubb er det særdeles viktig å ha et integrert medlemssystem i hjemmesideløsningen. Dette letter det administrative arbeidet, sørger for at «alle nødvendige innlogginger» er samlet på ett sted og gjør at dere som klubb kan gå vekk fra KlubbAdmin og MinIdrett med god samvittighet.

En god hjemmeside burde også inneholde kalenderfunksjoner, muligheter for påmelding til arrangementer, booking av ressurser, nettbutikk, kontaktskjema og dokumentarkiv for å nevne noen flere funksjoner som burde være tilgjengelige på en hjemmeside for et idrettslag.


Men vi har jo Facebook, er ikke det en god nok kanal?

Det stemmer nok til en viss grad, men gjennom Facebook har man begrensede muligheter til å reklamere for, og vise frem sponsorer, det er vanskelig å rekruttere nye medlemmer og informasjonen blir ofte kort og lite engasjerende. Facebook er en kanal hvor man lett kan nå ut til nåværende medlemmer, og man ser ofte umiddelbar effekt og respons, men blir ofte et hinder for potensielle nye medlemmer. Derfor anbefaler vi idrettslag å bruke Facebook på samme måte som eksempelvis Tiller Fotball gjør (https://www.facebook.com/TillerFotball/). De legger ut lenker til artiklene de skriver, og skriver en kort, men interesseskapende tekst på Facebook-innlegget for å få klikk på hjemmesiden. Hjemmesiden er jo en salgskanal av produktet klubben kan tilby, en rekrutteringskanal og en kanal hvor sponsorer får eksponering og jo flere sidevisninger, jo mer interessant blir det å være en sponsor som er representert på hjemmesidene.


«Jeg aner ikke hvor jeg skal starte, hva gjør jeg?»

Det er ingen avansert sak å sette i gang med oppbygging av nye hjemmesider. I hvert fall ikke med et verktøy som vårt. Dersom du som leder skal ta ansvaret selv, er det bare å ta kontakt med oss, og dersom det er en webansvarlig i styret / klubben, så er vi mer enn villig til å ta all dialog med vedkommende.

Vi anbefaler alle potensielle nye kunder å booke en helt uforpliktende demonstrasjon over telefon og skjermdeling, hvor vi i løpet av en klokketime (+/-) går gjennom både hjemmeside- og medlemsbiten av vårt system. Deretter er det bare å sette seg ned, bygge, skrive og strukturere, og vips så har klubben din en hjemmeside å være stolt av!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline